MALTA 1.jpg
ΜΑΛΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ VIP
4 ΗΜΕΡΕΣ
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η Ημέρα ΑΘΗΝΑ - ΜΑΛΤΑ

Τσεκ-ιν στο Αεροδρόμιο Βενιζέλος 2 ώρες πριν την αναχώρηση σας. Απ’ ευθείας πτήση για το νησί των Ιπποτών και άφιξη μετά από 1,½ ώρα περίπου. Παραλαβή των αποσκευών και υποδοχή από τον τοπικό μας αντιπρόσωπο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα ΜΑΛΤΑ

Mετά το πρόγευμα ανακαλύψτε τις ομορφιές της Μάλτας με τα τουριστικά λεωφορεία της “Malta Sightseeing”, με ξενάγηση και στην ελληνική γλώσσα. MALTA 2.jpg. Η εκκίνηση είναι από τη Sliema καθημερινά από τις 09.00 έως 15.00, (Κυριακή έως 14.00) κάθε μισή ώρα και υπάρχει δυνατότητα να σταματήσετε σε όποια στάση επιθυμείτε και κατόπιν να συνεχίσετε την περιήγηση καθώς το εισιτήριο του λεωφορείου ισχύει για ολόκληρη την ημέρα. Στην περιήγηση του νησιού θα δείτε τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού με την κάτωθι σειρά ...

1.Sliema το κυριότερο παραθαλάσσιο θέρετρο της Μάλτας. Είναι μια περιοχή με πολλές κατοικίες και καταστήματα και στεγάζει μερικά από τα πιο σύγχρονα ξενοδοχεία της Μάλτας.ΗSliema αποτελεί κέντρο για αγορές, με πλήθος εστιατορίων και καφέ.2. Manoel Island – Ένα μικρό οχυρωμένο νησί που σήμερα πλέον χαρακτηρίζεται διατηρητέο και έχει μετατραπεί σε αποκλειστική ζώνη κατοικιών. 3. Ta’ Xbiex Harbour μία περιοχή ι διάσπαρτη από πανέμορφες βίλλες, πολλές από τις οποίες έχουν μετατραπεί τώρα σε πρεσβείες. 4. Msida Yacht Marina (πέρασμα) – Μια υπέροχη μαρίνα για σκάφη αναψυχής με κορυφαίες εγκαταστάσεις ελλιμενισμού,και φθάνουμε στη Βαλέττα την πρωτεύουσα της Μάλτας

5. Valletta – Η Πύλη της Πόλης βρίσκεται έξω από την πρωτεύουσα της Μάλτας, η οποία κτίστηκε από τους Ιππότες του Τάγματος του Αγίου Ιωάννη το 1568malta3.jpg και με το πέρασμα του χρόνου μετατράπηκε σε ένα από τα εξαιρετικότερα δείγματα μπαρόκ. Η πόλη είναι γεμάτη με ιστορικά παλάτια, μουσεία, εκκλησίες, κήπους, καφέ, εστιατόρια και καταστήματα. 6. ς Hamrun & Sta Venera & 7. San Anton Garden – Πιθανότατα ο πιο γνωστός από τους κήπους του νησιού. Το San Anton Garden δημιουργήθηκε από τον Αρχιμάγιστρο Antoine de Paule (1623-1636) σαν τόπος θερινής κατοικίας. Ο κήπος είναι ένα χάρμα οφθαλμών της βοτανικής με αιωνόβια δένδρα, παλιούς αμφορείς, πηγές, λιμνούλες και παρτέρια. 8. Ta’ Qali Crafts Village & Aviation Museum – Το κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στρατιωτικό αεροδρόμιο, μετατράπηκε σε κέντρο χειροτεχνίας. Εδώ μπορεί κανείς να αγοράσει κάτι εντελώς μοναδικό. Πέρα από το Crafts Village βρίσκεται το Μουσείο Αεροπορίας, όπου εκθέτονται αεροσκάφη. Το Μουσείο είναι χωροθετημένο σε πρώην εγκαταστάσεις της RAF και μεταξύ των εντυπωσιακών εκθεμάτων του βρίσκονται ένα ανακατασκευασμένο Spitfire Mk IX και ένα Hawker Hurricane lla.

9. Mosta – Η Mosta βρίσκεται στην καρδιά της Μάλτας και αποτελεί μία πολυσύχναστη αγορά. Στο κέντρο της βρίσκεται μιά υπέροχη θολωτή εκκλησία (ολοκληρωμένη το 1860). Η Mosta Rotunda είναι η τρίτη μεγαλύτερη εκκλησία της Ευρώπης με μη υποστηριζόμενο θόλο. Κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η εκκλησία δέχθηκε το χτύπημα γερμανικής βόμβας η οποία τρύπησε τον θόλο, αλλά δεν εξερράγη. Εντός των ορίων της Mosta βρίσκονται επίσης προϊστορικά απομεινάρια, όπως οι κατακόμβες κάτω από το Οχυρό Mosta και τα ντόλμενς (μεγαλιθικά μνημεία) της Λιθοχαλκής εποχής.

10. Mdina – Η Mdina είναι η παλιά πρωτεύουσα της Μάλτας και οι καταβολές της φτάνουν πίσω μέχρι το 1500 π.χ. Η Mdina απέκτησε διάφορα ονόματα και τίτλους, ανάλογα από τον εκάστοτε κυβερνήτη της και τον ρόλο της, αλλά περιγράφεται καλύτερα από το μεσαιωνικό της όνομα, “Citta Nobile”: Αρχοντική Πόλη. Εντυπωσιακά αρχοντικά κοσμούν τους στενούς σκιερούς της δρόμους. Η Mdina αποτελεί ένα από τα εξαιρετικότερα παραδείγματα πόλης εντός των τειχών στην Ευρώπη, με εκπληκτικό τον συνδυασμό της μεσαιωνικής και της μπαρόκ αρχιτεκτονικής.

11. Rabat & the Domus Romana – Η Rabat έπαιξε πρωτεύοντα ρόλο στην ιστορία της Μάλτας. Η μεγάλη επαρχιακή κωμόπολη ήταν μέρος της ρωμαϊκής πόλης Melita. melita-train-mdina-malta.jpgΗ πόλη είναι κέντρο εμπορίου και αποτελεί την αγορά που εξυπηρετεί τις ανάγκες της μεγάλη αγροτικής ενδοχώρας. Είναι επίσης καταξιωμένη για αρχαιολογικές και ιστορικές τοποθεσίες ως: το Μουσείο Domus Romana,οι Κατακόμβες,το St. Paul’s Grotto ,ωραίες εκκλησίες και μοναστήρια. 12. Bingemma (πέρασμα) 13. Mgarr – Το Mgarr είναι ένα τυπικό αγροτικό χωριό που περιβάλλεται από πλούσια χωράφια. Η περιοχή είναι ιδανική για πεζοπορίες, με πολλά γραφικά σημεία – Bingemma, Wardija, Fomm ir-Rih και Gnejna Bay. Η εκκλησία της ενορίας του Mgarr’s, αφιερωμένη στην Παναγία, κτίστηκε το 1912. Στο Mgarr υπάρχουν επίσης δύο από τις παλαιότερες προϊστορικές τοποθεσίες της Μάλτας: το Ta’ Hagrat and Skorba. Στον δρόμο για το Golden Bay θα περάσετε από τα Ρωμαϊκά Λουτρά. Αυτό το μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς είναι προσωρινά κλειστό.14. Golden Bay – Μιά από τις ομορφότερες αμμώδεις παραλίες του νησιού. Μαζί με τη διπλανή της παραλία, την Ghajn Tuffieha, είναι παρθένες και απομονωμένες.

15. St. Paul’s Bay – Αυτή είναι η ιδιόμορφη τοποθεσία που χτίστηκε αρχικά το ψαροχώρι γνωστό σαν “Il-Menqa". Στα αριστερά του ο Πύργος Wignacourt, χτισμένος από το Αρχιμάγιστρο (1601-1622), ο παλαιότερος πύργος-παρατηρητήριο της περιόδου των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη. Στα δεξιά το παρεκκλήσι του ναυαγίου του St. Paul τιμάται ως το σημείο που οι ντόπιοι άναψαν φωτιά για να καλωσορίσουν την απρόσμενη άφιξη του Αγίου Παύλου στο νησί. Ευκαιρία για φωτογραφίες σε ένα σημείο με εκπληκτική θέα. 16. Bugibba Square – Η Bugibba και οι γειτονικές Qawra και St. Paul’s Bay αποτελούν τα μεγαλύτερα παραθαλάσσια θέρετρα της Μάλτας. Η παραλία έχει αναπτυχθεί με ξενοδοχεία και πολυάριθμα διαμερίσματα για διακοπές. Τα νερά και στις δύο πλευρές του κόλπου δεν είναι βαθειά και είναι ιδανικά για μπάνιο.

17. Τέρμα Περιήγησης Μάλτας στην Bugibba (κοντά στο Ξενοδοχείο Santana).
Το βράδυ σας περιμένει η περιοχή του Σαιν Τζούλιανς που συγκεντρώνει τη νυκτερινή ζωή του νησιού στα πολλά εστιατόρια του και τα όμορφα μπαράκια του . Aν βέβαια θέλετε να δοκιμάσετε την τύχη σας, μην ξεχνάτε τα φημισμένα Καζίνο της Μάλτας που βρίσκονται εκεί. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα ΜΑΛΤΑ - ΤΡΕΙΣ ΠΟΛΕΙΣ

Εκδρομή στις «τρεις Πόλεις», ένα μοναδικό σύμπλεγμα αρχιτεκτονικών κατασκευών κάστρων, κατοικιών και σημαντικών κτιρίων, κτισμένα σε μια συγκλονιστική θέση στο Μεγάλο Λιμάνι (Grand Harbour),έδρα των Ιωαννιτών Ιπποτών κατα την μεγάλη πολιορκία του 1565. Θα ξεκινήσουμε από την πιο φτωχική, την Cospicua, θα συνεχίσουμε στην Senglea και θα καταλήξουμε στην Vittoriosa. Εκεί, θα περπατήσουμε στα δρομάκια, θα ανακαλύψουμε πανέμορφες γωνιές και θα διαπιστώσουμε ότι ένας σημαντικός λόγος που είναι τόσο ξεχωριστή αυτή η βόλτα, είναι γιατί υπάρχει ζωή εκεί. Είναι μια ματιά στην τοπική ζωή, αυθεντική και αληθινή!

4η Ημέρα ΜΑΛΤΑ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου σας και κατόπιν θα έχετε ελεύθερο χρόνο για μια τελευταία βόλτα στην περιοχή σας. Αναχώρηση από τα δωμάτια στις 12:00. Μεταφορά στο αεροδρόμιο 2 ώρες νωρίτερα για την πτήση της επιστροφής σας.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Αεροπορικά εισιτήρια
3 νύχτες στη Μάλτα με ημιδιατροφή
Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο της Μάλτας
Ξενάγηση πόλης
Ασφάλιση αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Φόροι Αεροδρομίου +105€