south_laos.jpg
ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΒΙΕΤΝΑΜ ΚΑΜΠΟΤΖΗ ΛΑΟΣ 4000 ΝΗΣΙΑ ΣΑΪΓΚΟΝ ΑΝΟΪ ΣΙΕΜ ΡΕΠ ΚΑΝ ΤΟ
22 ΗΜΕΡΕΣ
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η Ημέρα : ΑΘΗΝΑ - ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝΧ (ΣΑΪΓΚΟΝ)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Χο Τσι Μινχ (ή Σαϊγκόν, όπως ονομαζόταν παλιότερα), μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

2η Ημέρα :ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝΧ (Ξενάγηση)

Άφιξη στο Χο Τσι Μινχ (Σαϊγκόν). Ακολουθεί σύντομη περιήγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το Παλάτι της Επανένωσης (τ. Προεδρικό μέγαρο) και την αγορά Ben Thanh. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα :ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝΧ - ΠΛΩΤΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΪ ΜΠΕ - ΔΕΛΤΑ ΜΕΚΟΝΓΚ - ΚΑΝ ΤΟ

Η κατεύθυνσή μας σήμερα θα είναι προς τα νότια, με προορισμό το Καν Το, στην καρδιά του Δέλτα του ποταμού Μεκόνγκ. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα σταματήσουμε για να επισκεφθούμε μία φάρμα φιδιών, που συγχρόνως είναι και κέντρο έρευνας. Συνεχίζουμε για Κάϊ Μπε. Φθάνοντας, επιβιβαζόμαστε σε πλοιάριο και επισκεπτόμαστε την παραδοσιακή πλωτή αγορά της πόλης καθώς και τοπικές οικογενειακές βιοτεχνίες. Συνεχίζουμε τη μαγευτική μας βόλτα διασχίζοντας τον ποταμό και περνώντας από διάφορα νησιά μέχρι το Βιν Λόνγκ. Έπειτα, συνεχίζουμε οδικά μέχρι τον τελικό μας προορισμό, την πόλη του Καν Το. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Αργά το απόγευμα μπορούμε να χαλαρώσουμε με μια όμορφη βόλτα δίπλα στο ποτάμι. Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα :ΚΑΝ ΤΟ - ΤΟΥΝΕΛ ΚΟΥ ΤΣΙ - ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝΧ (ΣΑΪΓΚΟΝ)

Πρωινή αναχώρηση οδικώς για το Χο Τσι Μινχ. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα σταματήσουμε για να επισκεφθούμε τα περίφημα δαιδαλώδη τούνελ στο χωριό Κου Τσι. Κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, αποτελούσαν κρησφύγετο των Bιετκόνγκ. Η περιοχή ονομαζόταν "Σιδηρούν Τρίγωνο" και ήταν η βάση των βιετναμέζων ανταρτών ενάντια στους Αμερικανούς. Στα εκθέματα του τοπικού μουσείου αποτυπώνεται η περίοδος του πολέμου, που άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια του στη χώρα. Μετά την επίσκεψή μας, θα αναχωρήσουμε για το Χο Τσι Μινχ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η Ημέρα :ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝΧ - ΝΤΑΝΑΝΓΚ - ΧΟΪΑΝ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ντανάνγκ, το μεγάλο λιμάνι του κεντρικού Βιετνάμ. Φθάνοντας θα αναχωρήσουμε για την Χοϊάν, η οποία κατά τη διάρκεια του 16ου-18ου αιώνα υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά κέντρα της Νοτιοανατολικής Ασίας. Η πόλη παρουσιάζει ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό στυλ, με έντονες Βιετναμέζικες, Κινεζικές και Ιαπωνικές επιρροές. Άφιξη και περιήγηση με τα πόδια στους παραδοσιακούς δρόμους της παλιάς πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε τον Κινέζικο ναό Phuc Kien, την περίφημη Ιαπωνική Γέφυρα, καθώς και τη γραφική αγορά της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η Ημέρα :ΧΟΪΑΝ - ΧΟΥΕ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε οδικά για τη Χουέ, πρωτεύουσα του Βιετνάμ στο διάστημα 1802 - 1945. Με την πανέμορφη αυτή διαδρομή μας θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τις εκπληκτικές παραλίες του κεντρικού Βιετνάμ. Άφιξη στη Χουέ, η οποία υπήρξε αυτοκρατορική πρωτεύουσα του κράτους στο διάστημα 1802 - 1945. Μια όμορφη βαρκάδα στον Ποταμό των Αρωμάτων θα μας οδηγήσει στην 7όροφη Παγόδα Τιέν Μου, το πιο σημαντικό θρησκευτικό μνημείο της πόλης. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στην Απαγορευμένη Πόλη (Αυτοκρατορικό προπύργιο), εκεί όπου ζούσε η βασιλική οικογένεια. Η γνωριμία μας με την πόλη θα ολοκληρωθεί με μια σύντομη επίσκεψη στην τοπική αγορά Ντονγκ Μπα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η Ημέρα :ΧΟΥΕ - ΑΝΟΪ (Παράσταση με Μαριονέτες στο Νερό)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της χώρας, το Ανόι. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ μας επιφυλάσσει μια υπέροχη έκπληξη: μια εντυπωσιακή παράσταση με μαριονέτες στο νερό, μια μοναδική μορφή βιετναμέζικης τέχνης, που έχει τις ρίζες της στις παραδόσεις και τους μύθους που συνοδεύουν την καλλιέργεια του ρυζιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η Ημέρα :ΑNΟΪ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ XAΛONΓK - ANΟΪ

Πρωινή αναχώρηση για το Χάλονγκ Μπέι που βρίσκεται βορειανατολικά του Ανόι. Η τοποθεσία, λόγω της εντυπωσιακής ομορφιάς της, χαρακτηρίστηκε το 1994 Τοπίο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Φθάνοντας θα επιβιβαστούμε σε ιδιωτικό πλοιάριο και θα απολαύσουμε μια υπέροχη κρουαζιέρα, πλέοντας ανάμεσα σε καταπράσινες ψηλές βραχονησίδες που ξεπροβάλλουν από τα σμαραγδένια νερά του Κόλπου Τονκίν. Πρόκειται για ένα μοναδικό θέαμα, που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη μας. Δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε το σπήλαιο Τιέν Κουνγκ, γνωστό ως το "σπήλαιο του Ουρανού". Είναι το μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό σπήλαιο του Χαλόνγκ, αποτελούμενο από τρεις μεγάλες αίθουσες, εξαίσια διακοσμημένες με σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Μετά από ένα πλούσιο γεύμα με θαλασσινά, επιστρέφουμε στο Ανόι, όπου θα διανυκτερεύσουμε

9η Ημέρα :ANοΪ (Ξενάγηση) - ΣΑΠΑ

Πρωινή ξενάγηση της πρωτεύουσας, κατά τη διάρκεια της οποίας θα θαυμάσουμε τα υπέροχα Γαλλικά αποικιακά κτίρια του κέντρου, όπως την Όπερα της πόλης, αντίγραφο της Όπερας του Παρισιού, το αρχοντικό ξενοδοχείο Metropole και τον Καθεδρικό Ναό, καθώς και τον Ναό της Λογοτεχνίας, ναός αφιερωμένος στον Κομφούκιο, που κατασκευάστηκε τον 11ο αιώνα και αποτέλεσε το πρώτο Πανεπιστήμιο του Βιετνάμ, το οποίο ιδρύθηκε το 1076 για την εκπαίδευση των γιών των μανδαρίνων. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το επιβλητικό μαυσωλείο του Χο Τσι Μινχ (1890-1969), τόπος προσκυνήματος και αμέριστου σεβασμού για τους Βιετναμέζους, το περίφημο Εθνολογικό Μουσείο της πόλης, τη διάσημη Μονόστηλη Βουδιστική Παγόδα, καθώς και την πανέμορφη λίμνη Χόαν Κιέμ με το Ναό Νγκοκ Σον. Μια απολαυστική βόλτα με τα ποδήλατα, που τα οδηγούν οι ντόπιοι στα γραφικά δρομάκια της παλιάς πόλης συμπληρώνει τις εικόνες, που ήδη έχουμε αποκομίσει. Ελεύθερος χρόνος στην παλιά πόλη. Μεταφορά στο σιδηροδρομικό σταθμό και αναχώρηση με το νυχτερινό τραίνο για Σάπα (Λάο Κάι). Διανυκτέρευση στο τραίνο.

10η Ημέρα :ΣΑΠΑ

Άφιξη στο σταθμό του Λάο Κάι και αναχώρηση για Σάπα. Πρόκειται για μια ορεινή περιοχή με πανδαισία χρωμάτων, γυναίκες με αλλόκοτες φορεσιές, ένα πανδαιμόνιο από ανθρώπινες φωνές, κακαρίσματα, μουγκανίσματα και γαβγίσματα …. κυρίως γαβγίσματα, μια και στις αγορές πωλούνται σκυλιά …που είναι για φάγωμα! Στο τέλος του 18ου αιώνα κατηφόρισαν από την Κίνα στο βόρειο Βιετνάμ διάφορες μειονότητες, εκ των οποίων οι πιο γνωστοί είναι οι Χμονγκ, που υπερβαίνουν το μισό εκατομμύριο και υποδιαιρούνται σε Μαύρους, Κόκκινους, Πράσινους, Λευκούς και λουλουδάτους Χμονγκ. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στην περιοχή θα επισκεφθούμε διάφορα χωριά και αγορές της Σάπα.

11η Ημέρα :ΣΑΠΑ - ΑΝΟΪ

Μεταφορά στον σιδηροδρομικό σταθμό του Λάο Κάι και αναχώρηση με το νυχτερινό τραίνο για το Ανόι. Διανυκτέρευση στο τραίνο.

12η Ημέρα : ΑΝΟΪ

Άφιξη το πρωί στο Ανόι. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

13η Ημέρα :ΑΝΟΪ - ΛOYANΓK ΠPAΜΠANΓK (ΛΑΟΣ)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Λάος και την πόλη Λουάνγκ Πραμπάνγκ, που υπήρξε παλιά πρωτεύουσα της χώρας και εντάχθηκε στον κατάλογο Μνημείων Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO το 1995. Από τις ομορφότερες πόλεις της Ασίας, η Λουάνγκ Πραμπάνγκ γοητεύει τον ταξιδιώτη με τα ποικίλα αρχιτεκτονικά στοιχεία σε συνδυασμό με την πλούσια φύση που την περιβάλλει. Άφιξη και ξενάγηση της πόλης, αρχίζοντας από το τέως Βασιλικό παλάτι και νυν Εθνικό Μουσείο, που στεγάζει και το Βασιλικό Θέατρο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Ναό Ξιεν Θόνγκ, το ομορφότερο τέμπλο της πόλης, το Ναό Aham και την πανύψηλη Στούπα Visoun. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

14η Ημέρα :ΛOYANΓK ΠPAΜΠANΓK (Κρουαζιέρα στον ποταμό Μεκόνγκ)

Σήμερα το πρωί θα επιβιβασθούμε σε παραδοσιακό πλοιάριο για μια μεγάλη βόλτα κατά μήκος του ποταμού Μεκόνγκ. Πρώτη μας επίσκεψη στο χωριό Μπαν Σανγκ Χάι, όπου παράγεται το δημοφιλές ποτό από ρύζι λάο - λάο. Συνεχίζοντας τη βαρκάδα μας, θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο ιερά και φημισμένα σπήλαια, το Πακ Ου, στο οποίο βρίσκονται αναρίθμητα βουδιστικά αγάλματα όλων των ειδών, στυλ και μεγεθών, αφιερωμένα από τους πιστούς. Για το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί ελαφρύ γεύμα σε παραδοσιακό εστιατόριο. Επιστρέφοντας νωρίς το απόγευμα στη Λουάνγκ Πραμπάνγκ θα κάνουμε άλλη μια στάση σε ένα γραφικό χωριό, το Μπαν Σανγκ Κονγκ, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε παραδοσιακή υφαντουργία και κατασκευή χαρτιού. Η ξενάγησή μας ολοκληρώνεται με ανάβαση στον ιερό λόφο Phousi, που θα μας ανταμείψει με μια πανοραμική θέα της πόλης και ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

15η Ημέρα :ΛOYANΓK ΠPAΠANΓK - ΠΑΚΣΕ - ΣΙ ΦΑΝ ΝΤΟΝ/4.000 ΝΗΣΙΑ - ΝΤΟΝ ΚΧΟΝΓΚ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πόλη Πάκσε, μια γραφική πόλη στη δυτική όχθη του Μεκόνγκ, που αποτελεί την πύλη που θα οδηγήσει στο Νότιο Λάος, άγνωστο για την Ελληνική αγορά. Με το Exploring the World θα γνωρίζουμε τις ομορφιές του και θα γοητευτούμε από την αυθεντική ομορφιά του. Κύριος λόγος επίσκεψής μας είναι το εντυπωσιακό θέαμα των 4.000 νησιών που δημιουργούνται εδώ καθώς τα ορμητικά νερά του Μεκόνγκ σταματούν λίγο εδώ πριν χυθούν στη Νότια θάλασσα και απλώνονται σε μια έκταση 14 χιλιομέτρων δημιουργώντας, έτσι, εκατοντάδες μικροσκοπικά νησάκια. Αυτό το "κλειστό" Δέλτα αποκαλείται Σι Φαν Ντον (τέσσερις χιλιάδες νησιά). Δεν είναι όμως μόνο τα νησάκια που δίνουν στην περιοχή ξεχωριστή σημασία, αλλά και τα προ - Ανγκοριανά αρχαία ερείπια ναών, με την εντυπωσιακή τους τοποθεσία στις όχθες του Μεκόνγκ. Αποτελούν σίγουρα μια από τις όμορφες τοποθεσίες που έχουμε δει σε ναούς στη Νοτιοανατολική Ασία. Σήμερα θα επισκεφθούμε τον ναό Wat Phou που από το 2001 έχει ενταχθεί στον κατάλογο με τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Χρονολογείται από τον 5ο αιώνα και είναι κατασκευασμένος από τους Χμέρ, οι οποίοι τελικά έκαναν το Άγκορ Βατ πρωτεύουσά τους. Συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας που βρίσκεται στο νησί Κχονγκ (Don Khong). Το υπόλοιπο της ημέρας είναι ελεύθερο για να περπατήσουμε, να κάνουμε ποδήλατο και να ζήσουμε τη νωχελική ζωή του νότιου Λάος. Θα καθίσουμε σε ένα από τα λιγοστά τουριστικά καφέ που υπάρχουν στις όχθες του ποταμού, θα πιούμε τη θρυλική μπύρα Lao αντικρίζοντας τη μακρινή ακτή του ποταμού Μεκόνγκ να βάφεται χρυσή με τη δύση του ήλιου.

16η Ημέρα :ΝΤΟΝ ΚΧΟΝΓΚ - ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΚΧΟΝ ΦΑΠΕΝΓΚ - ΝΤΟΝ ΚΧΟΝΓΚ

Μια αξέχαστη ημέρα μας επιφυλάσσεται για σήμερα, καθώς θα μαγευτούμε από τους θεαματικούς καταρράκτες του ποταμού Μεκόνγκ. Οι καταρράκτες, εκτός από την ομορφιά που προσδίδουν στο τοπίο, έχουν και ιστορικό ενδιαφέρον, γιατί στην ουσία εμπόδισαν τους Γάλλους να φτιάξουν μια πλωτή οδό διαμέσου των χωρών της Ινδοκίνας. Μια ονειρεμένη μέρα στο γλαφυρό σκηνικό του εσωτερικού αυτού Δέλτα του Μεκόνγκ με τα χιλιάδες νησάκια. Αρχικά θα μεταβούμε στους καταρράκτες Liphi, που σηματοδοτούν τα σύνορα του Λάος με την Καμπότζη. Εδώ έχουμε μεγάλες πιθανότητες να δούμε δελφίνια γλυκού νερού, που οι ντόπιο τα ονομάζουν "Pla kha". Θα δούμε επίσης τους περίφημους καταρράκτες Κχον Φαπένγκ (Khone Phapeng), τους μεγαλύτερους της Νοτιοανατολικής Ασίας, γνωστοί ως "ο Νιαγάρας της Ανατολής" και θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στο νησί Κχονγκ. Διανυκτέρευση.

17η Ημέρα :ΝΤΟΝ ΚΧΟΝΓΚ - υψιπεδο Μπολαβεν - ΠΑΚΣΕ

Αφήνουμε σήμερα το νησί Κχονγκ και συνεχίζουμε το ταξίδι μας προς το υψίπεδο Μπολαβέν (Bolaven Plateau), που βρίσκεται 1000-1350 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Χαρακτηριστικό του υψιπέδου αυτού είναι οι ποταμοί που το διασχίζουν προς πάσα κατεύθυνση, καθώς και οι γραφικοί καταρράκτες. Οι πλειονότητα του πληθυσμού που κατοικεί εδώ ανήκει στην εθνότητα Λαβέν, εξ ου και το όνομά του, η δε οικονομία του βασίζεται στη γεωργία, με κύρια καλλιέργεια τον καπνό. Αφού επισκεφθούμε διάφορα χωριά της περιοχής, όπως τα Alak, Nge και Katu, καθώς και τους καταρράκτες Tad Lo, θα συνεχίσουμε για το Πακσέ, το βασικό διοικητικό κέντρο της περιοχής και πρωτεύουσα της επαρχίας Τσαμπασάκ του Νοτιοδυτικού Λάος. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

18η Ημέρα :ΠΑΚΣΕ - ΣΙΕΜ ΡΕΠ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Σιεμ Ρεπ της Καμπότζης. Με την άφιξή μας αρχίζουμε τη ξενάγηση στα εκπληκτικά μνημεία του πολιτισμού των Xμερ. Η οχυρωμένη πόλη Άνγκορ Τομ υπήρξε πρωτεύουσα του αρχαίου κράτους των Χμερ κατά τον 12ο αιώνα. Θα επισκεφθούμε τη νότια πύλη με τα μεγαλειώδη αγάλματα και το Ναό Μπαγιόν, κτίσμα μοναδικής ομορφιάς και μεγαλοπρέπειας, που αποτελείται από 54 πύργους. Συνεχίζουμε την περιοδεία μας στον αρχαιολογικό χώρο, επισκεπτόμενοι το Τα Προμ, αρχαίο βουδιστικό μοναστήρι και αναμφίβολα το πιο ατμοσφαιρικό μνημείο της περιοχής, αφού έχει μείνει σχεδόν ανέπαφο μέσα στη ζούγκλα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

19η Ημέρα :ΣΙΕΜ ΡΕΠ

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για επίσκεψη στον πιο διάσημο Ναό, τον μεγαλειώδη Άνγκορ Βατ, η έκταση του οποίου είναι ίδια με αυτήν του παλατιού στο Πεκίνο. Θεωρείται τέλειο δείγμα αρχιτεκτονικής των Χμερ, καταδεικνύοντας το απόγειο της άλλοτε κραταιάς αυτοκρατορίας. Τρεις από τους κεντρικούς του πύργους απεικονίζονται στην σημαία της Καμπότζης. Συνεχίζουμε την περιήγησή μας σε άλλους Ναούς, ο καθένας εκ των οποίων παρουσιάζει ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και γοητεία. Ο Neak Pean, που υπήρξε αρχαίο νοσοκομείο, έχει μια μεγάλη. τετράγωνη λίμνη περιστοιχιζόμενη από τέσσερις μικρότερες. Ο Prasat Kravan, μικρός ναός χτισμένος εξολοκλήρου από τούβλα έχει θαυμάσια ανάγλυφα στο εσωτερικό του. Θα ολοκληρώσουμε την περιήγησή μας επισκεπτόμενοι τον Ναό Pre Rup, ένας από τους παλαιότερους του χώρου, αφιερωμένος στο Θεό Σίβα. Από την κορυφή του θα έχουμε την ευκαιρία να ατενίσουμε την περιοχή και να απολαύσουμε ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

20η Ημέρα :ΣΙΕΜ ΡΕΠ - ΠΝΟΜ ΠΕΝΧ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Πνόμ Πνέχ. Με την άφιξή μας θα αρχίσουμε τη ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βασιλικό Παλάτι και την εκπληκτική Ασημένια Παγόδα, το δάπεδο της οποίας είναι κατασκευασμένο από 5.000 ασημένια πλακάκια βάρους ενός κιλού το καθένα. Θα επισκεφθούμε επίσης το Μουσείο Tuol Sleng, φυλακές και χώρος βασανιστηρίων κατά την περίοδο των Ερυθρών Χμερ. Το απόγευμα μας επιφυλάσσει μια ακόμη έκπληξη: η βαρκάδα μας στα νερά του ποταμού, απ’ όπου θα θαυμάσουμε ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Διανυκτέρευση.

21η Ημέρα :ΠΝΟΜ ΠΕΝΧ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση γαι Αθήνα μέσω ενδιάμεσων σταθμών.

22η Ημέρα :ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Τιμοκατάλογος > Πατήστε εδώ