rome 8.jpg
ΡΩΜΗ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ - ΒΕΝΕΤΙΑ ΕΚΔΡΟΜΕΣ GOLDEN YEARS
6 ΗΜΕΡΕΣ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η μέρα: Πτήση για Μπέργκαμο - Βερόνα - Βενετία (ξενάγηση πόλης)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Μπέργκαμο. Άφιξη στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ, Βερόνα, τόπο προσκυνήματος για τους ερωτευμένους, όπου θα θαυμάσουμε τη ρωμαϊκή αρένα, τις όμορφες πλατείες Ντέλλε Έρμπε και Ντέι Σινιόρι που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια και βέβαια το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στη Βενετία. Μεταφορά εξ ιδίων με βαπορέτο (ατομικά έξοδα) στην καρδιά της πόλης την πλατεία Σαν Μάρκο. Θα δούμε, μεταξύ άλλων, το παλάτι των Δόγηδων, την υπέρλαμπρη Βασιλική του Άγιου Μάρκου, το μεγάλο Κανάλι, τη γέφυρα των Στεναγμών, τον καθεδρικό μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου και θα επισκεφθούνε ένα από τα εναπομείναντα εργοστάσια Murano. Μετάβαση σε ξενοδοχείο της περιοχής.

2η μέρα: Βενετία - Φλωρεντία (ξενάγηση πόλης)

Πρόγευμα και θα μεταφερθούμε στη Φλωρεντία, όπου θα αρχίσει η γνωριμία μας με την πρωτεύουσα της Τοσκάνης και λίκνο της ιταλικής Αναγέννησης. Θα περιηγηθούμε στην Πιάτσα ντέλα Σινιορία, στο Πόντε Βέκιο και στην ιστορική πλατεία του καθεδρικού ναού με το καμπαναριό, την Παναγία των Λουλουδιών και το ιστορικό Βαπτιστήριο. Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το σπίτι του Δάντη. Φυσικά δεν θα παραλείψουμε να φωτογραφήσουμε την περίφημη Πιάτσα Ρεπούμπλικα με τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski και την περίφημη αψίδα της Ελευθερίας.

3η μέρα: Φλωρεντία - Σιένα - Ρώμη

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για την ίσως ωραιότερη μεσαιωνική πόλη της Ιταλίας, Σιένα. Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι η Σιένα με τα μέγαρά της, τους κόκκινους πλίνθους και την παράξενη ατμόσφαιρα, είναι παλαιότερη από την αιώνια αντίπαλό της, Φλωρεντία. Στο ιστορικό κέντρο η πλατεία Πιάτσα ντελ Κάμπο θεωρείται από τις ομορφότερες της Ιταλίας. Αργότερα συνεχίζουμε για τη λεγόμενη «αιώνια πόλη», Ρώμη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

4η μέρα: Ρώμη (ξενάγηση πόλης)

Πρόγευμα και αναχώρηση για την ξενάγηση στην πόλη. Τα μνημεία που διασώθηκαν από την Χρυσή Εποχή της αρχαίας Ρώμης, είναι εντυπωσιακά και θα τα επισκεφθούμε στην πρωινή μας περιήγηση που είναι πανοραμική. Από το Κολοσσαίο, το οποίο άρχισε να χτίζεται το 72 μ.Χ., θα ξεκινήσουμε τη γνωριμία μας με την πόλη. Ακολουθεί ο μεγάλος ιππόδρομος (Circus Maximus), το ακροατήριο του οποίου έφθανε τους 150.000 θεατές. Το ρωμαϊκό φόρουμ, ήταν η έδρα της πολιτιστικής και διοικητικής ζωής της αυτοκρατορίας. Η Piazza Venezia φιλοξενεί το πρώτο αναγεννησιακό κτίριο που ανεγέρθηκε στην πόλη, το Palazzo Venezia, με το τεράστιο μνημείο του Vittorio Emmanuelle. Η Piazza de Campidoglio σχεδιάστηκε από τον Μικελάντζελο. Στην Φοντάνα ντι Τρέβι που σχεδίασε ο Σάλβι και βρίσκεται δίπλα στο Palazzo Poli, θα θαυμάσουμε ένα εντυπωσιακό θέαμα από μυθικά θαλάσσια πλάσματα. Λίγο πιο πέρα, στη Piazza Navona θα απολαύσουμε την Fontana del Tritone. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο ξενοδοχείο.

5η μέρα: Ρώμη - Βατικανό

Πρόγευμα και αναχώρηση για την επίσκεψή μας στο Βατικανό. Στο μικρότερο κράτος στον κόσμο βρίσκεται η κατοικία του Πάπα, δίπλα στην περίφημη βασιλική του Αγίου Πέτρου. Είναι ένα συγκρότημα μνημειακών διαστάσεων, το οποίο αποτελείται από την πλατεία, έξοχο δείγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής, τη βασιλική του Αγίου Πέτρου, τη μεγαλύτερη παπική βασιλική και τα ανάκτορα με τους κήπους του Βατικανού που καταλαμβάνουν περίπου τη μισή έκταση. Θα έχετε χρόνο να θαυμάσετε το εξαιρετικό έργο του Μιχαήλ Άγγελου και του Τζαν Λορέντσο Μπερνίνι, όπως τις περίφημες νωπογραφίες, το σκέπαστρο της Αγίας Τράπεζας, τον θρόνο του Αγίου Πέτρου κ.ά. Ελεύθερος χρόνος. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.

6η μέρα: Ρώμη - Πτήση επιστροφής

Πρόγευμα. Ελεύθερος χρόνος για τις τελευταίες αγορές σας και αναχώρηση από το ξενοδοχείο για το αεροδρόμιο και την πτήση επιστροφής

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Για Aναχωρήσεις , Tιμές και Παροχές συμβουλευτείτε τον Κατάλογο

Κατάλογος > Πατήστε εδώ